Voltooiing als een product van creativiteit

Op de 25e maakte Hyundai Motor Company bekend dat het de Sonata N Line zou kunnen testen in een virtuele ruimte in ‘ZEPETO’ van het metaverse platform NAVER Z.

Hyundai Motor Company werd het eerste bedrijf in de branche dat een testritervaring bood door zijn voertuig op het Metaverse-platform te implementeren. ZEPETO-gebruikers kunnen een proefrit maken met de Sonata N Line in het centrum en in autozones, die populaire plekken op de kaart zijn.

Hyundai Motor Company maakt het ook mogelijk om Sonata te gebruiken in de video- en fotocabine van ZEPETO, die video’s en afbeeldingen kan maken met behulp van zijn eigen avatar, dus wordt verwacht dat het auto-inhoud produceert die uniek is voor de MZ-generatie en marketingeffecten ervan.

Een Hyundai Motor ambtenaar zei, “We zullen de klant ervaring om de virtuele wereld platform, waar de MZ generatie is de belangrijkste gebruiker uit te breiden, met behulp van de Sonata met een uitstekende verhandelbaarheid als een medium. We zullen een imago op te bouwen dat leidt de weg.”

Ook de financiële sector is actief in het gebruik van de metaverse. Het is bezig met het vinden van manieren om het te gebruiken, zoals het houden van vergaderingen van de raad van bestuur binnen de metaverse of het voortzetten van gerelateerd onderzoek. Het wordt geïnterpreteerd als een strategie om de MZ-generatie, de mainstream van de metaverse wereld en grote klanten in de financiële sector, te veroveren en te gebruiken als een toekomstige voedselbron.

Op 28 september hield Kim Tae-oh, voorzitter van de DGB Financial Group, een managementoverleg met de CEO’s van aangesloten bedrijven die Metaverse gebruiken. De metaverse die op dat moment werd gebruikt, was de ZEPETO van Neighbor Jet.

Voorzitter Kim en elke CEO creëerden hun eigen avatars en maakten verbinding met de virtuele conferentiezaal op de kaart die gewijd was aan financiële holdings. Deze bijeenkomst is de tweede nadat de directieleden van DGB Financial Group vorige maand een managementbijeenkomst hebben gehouden bij ZEPETO.

In het geval van Shinhan Card, op de 15e, ontmoette president Lim Young-jin persoonlijk een ontmoeting met Kangwon University-professor 백링크 Kim Sang-gyun om een manier te vinden om de metaverse te gebruiken en ondertekende hij een ceremonie van een projectovereenkomst. Professor Kim schreef de boeken ‘Metaverse’ en ‘Metaverse New Opportunity’. Een Shinhan Card-functionaris zei: “Shinhan Card in de metaverse zal een kans zijn om nieuwe waarden en ervaringen te bieden aan Generation Z en klanten, door te breken met het starre imago van de financiële sector.”

Er wordt geanalyseerd dat deze strategie om de metaverse van de financiële sector te gebruiken geen middel is om onmiddellijke winst te genereren, maar eerder een onderdeel van een PR-strategie voor de MZ-generatie. Van de 200 miljoen abonnees van ZEPETO (vanaf afgelopen februari) is 80% jonger dan 18 jaar, dus de MZ-generatie vormt de absolute meerderheid. Roblox, een metavers platform in de Verenigde Staten, heeft 50% tieners onder de 16 jaar en het gemiddelde dagelijkse aantal gebruikers is 40 miljoen. Hana Financial Research Institute heeft een studie gepubliceerd waarin staat: “Het is noodzakelijk om metaverse technologie op pilootniveau te introduceren en de ontwikkeling van metaverse financiële inhoud voor de MZ-generatie te herzien.”

Als de technologie die Metaverse gebruikt in de financiële wereld zich ontwikkelt en gebruikers blijven stromen, wordt geanalyseerd dat het veldwerk kan vervangen, zoals het installeren van virtuele vestigingen op Metaverse of het introduceren en promoten van producten voor klanten. Hoewel wereldwijde financiële bedrijven nog in de kinderschoenen staan, introduceren ze al metaverse technologie in hun veldwerk.

Toronto-Dominion Bank, Canada, toont beleggingsportefeuilles via augmented reality (AR)-apparaten wanneer VIP-klanten beleggingsadvies vragen. De Australische Commonwealth Bank heeft offline onroerendgoedactiviteiten vervangen door AR-apparaten die onroerend goed in de buurt scannen. KB Financial Group Management Research Institute stelde ook voor om een digitale vestiging in ZEPETO te openen en een digitaal opleidingscentrum te exploiteren.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다